Klantensysteem Home > Kennisbank > Systemen en Netwerk > Mijn site doet het niet, zijn jullie down ?

Mijn site doet het niet, zijn jullie down ?

Het internet is een groot netwerk van veel knooppunten. U zult kunnen begrijpen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor al deze knooppunten. Probeer eerst na te gaan of u kunt achterhalen waar de fout zich bevind alvorens contact met ons op te nemen.

Check 1

Is de verbinding van uw computer naar uw provider in orde?
Doe de Monitor Quicktest

Check 2

Kijk uw toestel na dat de connectie met het internet maakt. Kabelmodem, adsl modem, analoge modem, branden daarop alle lichtjes die ook branden tijden de normale werking van het apparaat?

Check 3

Is de traceroute over het internet naar ons datacenter in orde?
Gebruik hiervoor een trace en ping programma zoals WinMTR voor XP en bijvoorbeeld pingplotter.com voor Vista.

Check 4

Zijn alle rekeningen voldaan? Dus bent u niet perongeluk afgesloten van ADSL of internet.

Check 5

Is er soms (nachtelijk) onderhoud? Bekijk eerst de mededelingen pagina.

Komt u er dan nog niet uit, neem dan contact op met de helpdesk en sluit een complete traceroute of een screenshot van de pingplotter bij als bijlage.