Klantensysteem Home > Kennisbank > cPanel > cPanel - Cron Jobs

cPanel - Cron Jobs

Een cronjob is een taak die u automatisch door de server kan laten uitvoeren, zo kunt u bijvoorbeeld op een bepaalde datum en op een bepaalt tijdstip een script laten draaien. Kan voor backups, maar ook voor onderhoud en php scripts enzovoort. Het aanmaken en beheren van een cronjob is een standaard functie in cPanel.

Waar kan ik dat vinden ?

• Log via uw browser in op uw cPanel beheermenu
  • Ga vervolgens naar het item Cron Jobs

Er zijn diverse script en dus ook verschillende manieren om deze aan te roepen.

TIP: om een PHP files te cronnen, geeft het volgende commando (aanpassen aan uw domein):
GET http://uwdomein.nl/path_to_file/file.php > /dev/null

TIP: om een CGI files te cronnen, geeft het volgende commando (aanpassen aan uw domein):
GET http://uwdomein.nl/cgi-bin/path_to_file/file.cgi > /dev/null

lynx --dump http://uwdomein/path_to_file/file.php > /dev/null

Een derde alternatief is het hele pad aanroepen:
php -q -f
/usr/home/username/public_html/script.php /usr/home/username/public_html/ cron