Klantensysteem Home > Kennisbank > Mail > Mail - Hoe leeg je een pop-box?

Mail - Hoe leeg je een pop-box?

Het kan voorkomen dat een pop-box vol komt te staan met email.
U kunt de ruimte van de email vergroten door het ophogen van het quota van een mailbox.

Login op cPanel door achter uw domeinnaam /cpanel in te toesten.
Klik vervolgens op email en selecteer  "change quota"  achter het account naar keuze
zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding.

cpanel_mail_pops

Het vollopen van een email account kan verschillende oorzaken hebben en hieronder staan
de meest voorkomende oplossingen.

iMAP email

Gebruikt u iMAP email dan staat in feite alle email op de server.

Of u kunt oude email opruimen en weggooien. Let er op dat het een paar uur kan duren
voordat het quota opnieuw berekend is. Dit gebeurt namelijk maar een paar keer per dag.

POP email

Email verwijderen uit een pop-box kan op verschillende manieren.
  • Gebruik een email programma zoals outlook of thunderbird
  • Login op de pop-box en verwijder email die weg kan.
  • Leeg vervolgens de prullebak (trash) en zorg ervoor dat de email niet alleen in het
    programma op de PC wordt weggegooid maar ook op de server zelf.

Let er op dat het een paar uur kan duren voordat het quota opnieuw berekend is.
Dit gebeurt namelijk maar een paar keer per dag.

WEB email

Als laatste mogelijk kunt u inloggen op webmail en zo online email zoeken,
verwijderen en de prullebak legen. Inloggen op webmail doet u vanuit cpanel
of door direct achter uw domeinnaam  /webmail  te toetsen zoals te zien is
in de onderstaande schermafbeelding.

cpanel_mail_pops_webmail