Klantensysteem Home > Kennisbank > Systemen en Netwerk > Bandwidth Limit Exceeded

Bandwidth Limit Exceeded

Op mijn website staat ineens in beeld:

Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the
site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

Wat is dat en hoe los ik dat op?

Een website verbruikt bandbreedte. Net zoals een auto benzine verbruikt
of een lamp stroom gebruikt, zo gebruikt je website bandbreedte.

Als je heel veel met je auto gaat rijden verbruik je veel benzine en zul je
af en toe moeten tanken. Heb je de lamp de hele dag aan, en de tv en
een electrisch kacheltje dan is je stroom rekening aan het einde van de
maand ook ineens een stuk hoger.

Zo werkt het ook met je website. Heb je heel veel bezoekers of bijvoorbeeld
heel veel foto's en filmpjes op je site staan, dan verbruik je veel data, je
bandbreedte. Bij onze zakelijke hosting pakketten heb je fair use verbruik.
Je kunt het dus al aardig druk krijgen voordat je een email ontvangt over
je verbruik. De goedkope budget pakketten hebben wel een limiet in verbruik.
Je krijgt automatisch een waarschuwing zodra je 80% verbruikt hebt. Je kunt
dan kiezen om je website te upgraden naar een groter pakket of om bijvoorbeeld
wat foto's en films ( zware grote bestanden ) even uit te zetten.

Doe je dit allemaal niet, dan komt er nog een waarschuwing bij 90 en 95% en
uiteindelijk komt de melding "Bandwidth Limit Exceeded" in beeld.
Op de 1ste van de maand begint de nieuwe meeting en verdwijnt de melding weer.