Klantensysteem Home > Kennisbank > WordPress > WordPress wp-cron.php uitzetten

WordPress wp-cron.php uitzetten

WordPress kent ook een ingebouwde cronjob functionaliteit. Je kunt bepaalde taken registeren als cronjob, die op gezette tijden automatisch moeten worden uitgevoerd. Een groot nadeel van deze functionaliteit is dat voor ieder http-verzoek op jouw website die wp-cron.php uitgevoerd wordt. Dus krijgt je een keer 500 bezoekers in 1 minuut, dan start die cron-job dus ook 500 keer...

Je begrijpt wellicht dat ook dat weer extra responsetijd kost en daarom kun je deze functie het beste uitschakelen.

Plaats in het wp-config.php bestand:

define(‘DISABLE_WP_CRON’, true);

Download het bestand wp-config.php
Maak een back-up / kopie voor de zekerheid
Open wp-config en zoek naar de regel

/** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */
define('DB_COLLATE', '');

Dit staat rond regel nummer 33.

Plaats daar onder:

/** WordPress will not automatically run the wp-cron.php script. */
define('DISABLE_WP_CRON', true);

Voeg vervolgens een losse cron-job toe aan je website.
Je kunt nu handmatig bijvoorbeeld 2 keer per dag de wp-cron.php aanroepen.

In cPanel doe je dat met de regel:

wget -q -O - http://www.voorbeeld.nl/wpinstallatiemap/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1